Българите гледат по-скоро отрицателно на правенето на бизнес у нас,

...
Българите гледат по-скоро отрицателно на правенето на бизнес у нас,
Коментари Харесай

Бизнесът поиска от медиите да не крият имената на успешни компании

Българите гледат по-скоро негативно на правенето на бизнес у нас, демонстрира социологическо изследване. Затова бизнесът изиска медиите да не крият имената на сполучливи компании и това да не се смята за скрита реклама.

Българинът мисли все по-негативно за българския бизнес и желае да научава повече положителни вести за фирмите. Това демонстрира изследване на организация Трен. Според допитването съвсем половината от хората у нас считат, че стопанската система се развива в отрицателна посока. Една трета са уверени, че у нас не може да се прави сполучлив бизнес, и че няма положителни благоприятни условия за професионална реализация.
Васил Велев: Ние имаме десетки компании, които са международни водачи, това е мотив за национално самочувствие и горделивост, а този триумф някак си остава укрит.
Пламен Панчев: Ако си приказваме няма хора, най доста да обезверим и тези, които желаят нещо да създадат.

От Съвет за електронни медии застават зад позицията на работодателите.
Розита Еленова: Абсолютно поддържам бизнеса в това тяхно предпочитание когато има позитивни вести марката да бъде упоменат. Никога в своята процедура съветът не е глобявал споменаване на компания, на бранд по отношение на добра вест.
От фирмите настояват, че българските медии споделят имената на сдруженията в отрицателен смисъл. Мониторингът на Съвет за електронни медии обаче демонстрира, че не е тъкмо по този начин.
Розита Еленова: Коментираме от време на време единствено положителните вести като вие медиите спестявате имената на марките в частта неприятни вести.
Според Съвет за електронни медии няма потребност от законодателни ремонти, с цел да се оповестяват поименно сполучливите компании и да има повече позитивизъм в новините.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР