Българите гласуваха в неделя за президент, уморени от масово ширещата

...
Българите гласуваха в неделя за президент, уморени от масово ширещата
Коментари Харесай

"Ройтерс": Българите гласуваха за президент, уморени от масова корупция

Българите гласоподаваха в неделя за президент, изтощени от всеобщо ширещата се корупция в най-бедната страна на Европейски Съюз измежду повишаване на силата и смъртни случаи от ковид. Така организация " Ройтерс " показва в чужбина подтекста на днешния балотаж в България.

Агенцията още сутринта уточни Румен Радев като любимец за успеха и го разказа като " бранител на смяната, ориентирана към изчистване имиджа на България " след десетилетие ръководство на Бойко Борисов, отхвърлен от власт през април.

" Ройтерс " напомня, че президентският пост е най-вече спредставителни пълномощия, само че добива значимост в моменти на политическа рецесия, когато назначава краткотрайно държавно управление. Освен това президентът получава и висока естрада, да да въздейства на публичното мнение. Радев е подсилен от политическите съперници на Борисов, които беседват за ново държавно управление.

Той води акция през 2016 година за анулация на глобите на Запада против Русия и в този момент споделя, че България би трябвало да поддържа прагматични връзки с Москва, която не трябва да се възприема като зложелател поради околните исторически и културни връзки, добавя " Ройтерс ". Агенцията припомня, че в петък негови думи за статута на Крим провокира дипломатически митинг от Украйна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР