Българите, експлоатирали българи във Франция с цел просия, бяха осъдени

...
Българите, експлоатирали българи във Франция с цел просия, бяха осъдени
Коментари Харесай

16 нашенци влизат в затвора за експлоатираните българи в Тулуза

Българите, експлоатирали българи във Франция за милостиня, бяха наказани и отиват в пандиза, заяви Българска национална телевизия.

Повече от 30 души от български села на общините Долни Дъбник и Искър се принуждавани да просят в Тулуза. 16 от тарторите им получиха присъди като проведена незаконна група за трафик на хора.

Импровизиран лагер в един от крайните квартали на Тулуза с към 150 души, занимаващи се с милостиня. Жертвите на групата са били настанявани в извънредно неприятни условия на палатки и във фургони, без достъп до вода и тоалетна, а персоналните им документи били прибирани от водачите на бандата. Подсъдимите описват, че били небогати и водили свои другари и съседи, с които дружно да просят.

" В този лагер всичко е добре проведено. Можеше да се разбере, че едни от жителите водят други. Такъв е животът в тази общественост. Определено е пресилено да се каже, че това е употреба за милостиня. Няма задоволително доказателства в тази посока ", съобщи юристът на подсъдимите Еманюел Франк.

Френският прокурорът обаче уточни доказателства, че 33 жертви на подсъдимите са принуждавани да просят в най-посещаваните от туристи региони в центъра на Тулуза. Просещите изкарвали към 4 500 евро на месец и всички пари били прибирани от уредниците на трафика. Само за няколко месеца проверяващите засекли, че към получатели в България са преведи над 211 хиляди евро. В последна сметка, съдът одобри за потвърдени обвиняванията за трафик за милостиня и за пране на пари. И осъди 16-те на затвор от три до осем години.

" Тези присъди за прекомерно тежки ", разяснява Кристиан Етелин, юрист на подсъдимите.

Съвместното следствие на българските и френски управляващи стартира още през 2016 година. Петима от участниците притеглят вниманието на българските антимафиоти. У нас стартират да събират против тях доказателства за трафик на хора към Франция за милостиня и полова употреба. Няколко месеца по-късно френските служби за сигурност засичат съмнителни преводи на обилни суми към България през система за бързи преводи. Така попадат по следите на други участници в групата, които се намират във Франция.

Оказва, че получатели на парите у нас са точно петимата, които към този момент са разследвани за трафик на хора. Започва координирано следствие. Така се открива, че петимата, които работят у нас, набират небогати хора с увреждания против обещанието за работа против положително възнаграждение във Франция. Така от селата към Долни Дъбник хората са натоварвани в микробуси и откарвани първо до Андора, а от там прехвърляни в Тулуза. Френският съд одобри, че жертвите са били подлагани и на систематичен физически тормоз, като са били бити и затваряни в тесни пространства по няколко дни за наказване. Осъдените получиха и възбрана да влизат на територията на Франция, добавя Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР