Българите доплащат най-много за лекарства, показва международно медицинско изследване. Според

...
Българите доплащат най-много за лекарства, показва международно медицинско изследване. Според
Коментари Харесай

Българите доплащат най-много за лекарства


Българите доплащат най-вече за медикаменти, демонстрира интернационално здравно проучване. Според данните по този индикатор страната ни се приближава до процентите в третия свят, предава Нова тв.

Проблемът с доплащането за медикаменти се оказва идентичен както за тези, които заплащат здравни вноски, по този начин и за тези, които не се обезпечават. Почти постоянно и едните и другите доплащат в аптеката. Правим къс опит. За задачата, питаме първите трима клиенти на една от столичните аптеки. Резултатът- 3 дами и три предписания с медикаменти, които се поемат по Каса. И в 3-те случая обаче всяка от тях, би трябвало да отвари и портфейла.

Заради доплащането много пациенти сами вземат решение да си спестят визитата при доктор, който да изпише лекарства по Здравната каса. „ Всъщност НЗОК заплаща на 100 % единствено медикаментите за 3 - 4 заболявания. Всички останали или ги доплащат, или си го купуват без Касата”, споделя доктор Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана правата в опазването на здравето.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР