Българите анулират своите резервации за екскурзии до Израел през следващите

...
Българите анулират своите резервации за екскурзии до Израел през следващите
Коментари Харесай

Туроператорите отменят екскурзии до Израел

Българите анулират своите резервации за екскурзии до Израел през идващите дни, като туроператорите също анулират пътуванията с изчакване да се види развиването на войната. 

„ Има групи в идващите дни и евентуално ще отпаднат. Следим деликатно обстановката “, съобщи пред TravelNews Павлина Илиева, ръководител на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение Бъдеще за туризма “ и шеф на компанията „ Аполо “. Лично тя има група на круиз със прекъсване в Израел, която потегля на следващия ден, само че спирката за там към този момент е анулирана. Румяна Балтова, шеф на „ Руал травел “, също чака анулации, само че всичко зависи от продължителността на войната.

„ Израел вървеше доста добре като туристическа дестинация за българите, изключително в комбинацията, която предлагаме с Йордания “, акцентира Балтова. Тя счита, че Министерството на туризма и Комисията за отбрана на потребителите би трябвало да ревизират дали зарязаните българи на летището в Тел Авив са проведени от туроператори или от незаконни такива. Групата от 50 индивида е била на поклонически туризъм и в случай че са водени от туроператор, той е трябвало да им провежда хотел или различен полет, сподели Балтова.

Същата позиция изрази и Георги Пасев, шеф на туроператора „ Абакс “, който е настанил своята група от 39 българи през вчерашния ден в четиризвезден хотел в Тел Авив, след анулацията на полетите на Wizz Air и Ryanair. Хората към този момент са качени на държавния аероплан и летят към България, сподели Пасев. Той похвали държавното управление за бързата реакция с полета, посланика и консула в Израел, които са помогнали за евакуацията на българските туристи от палестинска територия, където са били настанени в хотел във Витлеем.

„ Браво на държавното управление за реакцията и по този начин би трябвало да се прави в сходна изключителна обстановка. Ако нямаше държавен аероплан и такива на „ България Еър “, не знам по какъв начин щяхме да върнем хората “, разяснява Пасев. Националният транспортьор „ България Еър “ към този момент заяви, че няма да стопира полетите си до Тел Авив. Пасев изясни, че Израел е търсена дестинация от българите поради светите места и визитата на Божи гроб. Групи е имало всяка седмица с потегляне от София и Варна. Той се надява за бързо възобновяване на мира и на пътуванията към страната.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР