Българите Александър Лазаров, Александър Донски и Симеон Терзиев се класираха

...
Българите Александър Лазаров, Александър Донски и Симеон Терзиев се класираха
Коментари Харесай

Лазаров, Донски и Терзиев са полуфиналисти в Созопол

Българите Александър Лазаров, Александър Донски и Симеон Терзиев се класираха за полуфиналите на сингъл на шампионата за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марита.

Поставеният под №1 Александър Лазаров победи с 6:3, 6:1 квалификанта Валентин Ванцъ (Румъния) за 71 минути и реализира осма поредна победа, откакто през предходната седмица победи във втория шампионат в Санта Марина.

Националът на България за Купа " Дейвис " дръпна с 5:2 по пътя си към триумфа в първия сет, а във втория поведе с 4:0 и това се оказа решаващо. Лазаров беше доста стабилен в цялата среща и не даде нито една опция за пробив за противника. Така за място на втори следващ край той ще се изправи против сънародника си и шести в схемата Александър Донски, който не позволи пробив при триумфа над №3 схемата Щефан Палош (Румъния) с 6:3, 6:2 за 90 минути. Двамата българи се срещнаха на четвъртфиналите в Созопол през предходната седмица и Лазаров завоюва мъчно с 6:7(2), 6:3, 6:4.

Участващият с " уайлд кард " Симеон Терзиев пък се оправи с втория в схемата Владислав Орлов (Украйна) с 1:6, 6:3, 6:4 след съвсем два часа и половина игра. 20-годишният Терзиев навакса ранен пробив пасив в решаващия трети сет и за първи път доближи полуфинал на " Фючърс ", в който на следващия ден ще играе против №4 Макс Красновски (Полша).

По-късно през днешния ден петима българи ще играят на полуфиналите на двойки. Водачите в схемата Донски и Орлов, който през предходната седмица завоюваха купата при дуетите в Созопол, ще опитат да стигнат до втори следващ край против поставените под №3 Пьотр Нестеров и Янаки Милев. Адриано

Адрияно Дженев и Антъни Генов пък ще се изправят в другия полуфинал против вторите в схемата поляци Шимон Келан и Ян Войцик.

Санта Марина e дълготраен сътрудник на Българската федерация по тенис и сполучливото съдействие продължава и в този момент. Това са и следващите надпревари от обичайно богатия календар в Санта Марина.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР