Българите Александър Лазаров, Александър Донски и Симеон Терзиев се класираха

...
Българите Александър Лазаров, Александър Донски и Симеон Терзиев се класираха
Коментари Харесай

Лазаров, Донски и Терзиев достигнаха полуфиналите в Созопол

Българите Александър Лазаров, Александър Донски и Симеон Терзиев се класираха за полуфиналите на сингъл на интернационалния шампионат по тенис за мъже на твърда настилка от сериите " Фючърс " на Световната федерация ITF в Созопол с награден фонд 15 хиляди $.

Поставеният под номер 1 Лазаров наниза 9 аса и завоюва с 6:3, 6:1 против квалификанта Валентин Ванцъ (Румъния) за 71 минути и реализира осма поредна победа, откакто през предходната седмица победи във втория от трите надпревари от веригата на ITF в Созопол.

Националът на България за Купа " Дейвис " дръпна с 5:2 по пътя си към триумфа в първия сет, а във втория поведе с 4:0 и това се оказа решаващо. Лазаров беше доста стабилен в цялата среща и не даде нито една опция за пробив за противника. Българинът завоюва 90 % от точките при разигран първи сервис (18 от 20), а общо загуби единствено 7 от 39 разигравания при личното си подаване.

Така за място на втори следващ край той ще се изправи против сънародника си и шести в схемата Донски, който също пласира 9 аса и не позволи пробив при триумфа над номер 3 Щефан Палош (Румъния) с 6:3, 6:2 за 90 минути.

Двамата българи се срещнаха на четвъртфиналите в Созопол през предходната седмица и Лазаров завоюва мъчно с 6:7(2), 6:3, 6:4.

Участващият с " уайлд кард " Терзиев пък се оправи с втория в схемата Владислав Орлов (Украйна) с 1:6, 6:3, 6:4 след съвсем два часа и половина игра. 20-годишният левичар навакса ранен пробив пасив в решаващия трети сет и за първи път доближи полуфинал на " Фючърс ", в който на следващия ден ще играе против номер 4 Макс Красновски (Полша).

По-късно през днешния ден петима българи ще играят на полуфиналите на двойки. Водачите в схемата Донски и Орлов, който през предходната седмица завоюваха купата при дуетите в Созопол, ще опитат да стигнат до втори следващ край против поставените под номер 3 Пьотр Нестеров и Янаки Милев.  АдрианоДженев и Антъни Генов пък ще се изправят в другия полуфинал против вторите в схемата поляци Шимон Келан и Ян Войцик.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР