Българинът се записва за книжка, не за шофьорски курс –

...
Българинът се записва за книжка, не за шофьорски курс –
Коментари Харесай

Красимир Георгиев: На курсове българинът се записва за книжка, не да се научи да шофира

„ Българинът се записва за брошура, не за шофьорски курс – не да се научи да кара, а желае да има брошура. Повечето препоръчани промени в Закона за придвижване по пътищата са популистки. Винаги избирам един можещ и компетентен лидер без брошура, в сравнение с един неможещ и незнаещ, само че с брошура ”. Това съобщи Красимир Георгиев ръководител на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България в предаването „ Твоят ден ” по Нова нюз.

Той е склонен с тезата, че с цел да станеш водач, би трябвало да практикуваш. „ Само образованието на бъдещите водачи не се електронизира, а към момента е на хартия. Никъде в света няма условие да да имате тапия за 10-ти клас, с цел да се запишете за шофьорски курс. Нужно е да може да четете и да пишете, което се научаваме до 4-ти клас ”, сподели Георгиев. Той иронизира, че скоро ще се вкара и условие за висше обучение.

Той даде образец и с това че съществени произшествия стават и с по-малко мощни коли. За измененията в Закона за придвижване по пътищата, които бяха признати през вчерашния ден на първо четене. „ Превръщаме контрола по пътищата в бизнес - КАТ ще употребява общинските камери, само че ще превежда 70% от събраните санкции в общината. Защо общината не си събере санкциите от стотиците хиляди погрешно паркирани коли и да изпълни бюджета? Точим бюджета, с цел да слагаме колчета, противотанкови огради… ”, сподели Георгиев.

Той даде образец, че тук-там има несъответстващи, девалвирали пътни знаци – на прав сектор с чудесна видимост има ограничаване от 40 км/ч. „ Там е тази хранилка ”, добави Красимир Георгиев.

Той уточни и метод за понижаване на злополуките – „ Формулата е – качествено образование, тежък изпит и нечовечен надзор. Това ще промени метода, по който караме ”, изясни ръководител на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР