Българинът отделя средно между 90 и 100 лева за покупка

...
Българинът отделя средно между 90 и 100 лева за покупка
Коментари Харесай

Проучване: Българинът отделя средно между 90 и 100 лв. за изкуствена коледна елха

Българинът отделя приблизително сред 90 и 100 лв. за покупка на изкуствена коледна елха.Това оповестяват от българска фабрика за произвеждане на елхи във връзка неофициално изследване в осем страни - България, Румъния, Унгария, Сърбия, Хърватска, Македония, Словения и Австрия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Приблизително толкоз заплаща за дръвче за Коледа и семейство в Румъния, Македония, Сърбия и Австрия /45-50 евро/. Около двайсет % повече - в Унгария и Хърватска /60-65 евро/, а най-вече - в Словения - 100 евро.
Последните години фамилиите харчат повече като няма разлика сред столиците и огромните градове.
В Хърватска, Унгария, Австрия и Словения елхата се украсява още в средата на ноември и се прибира след 20-ти януари. В Сърбия, Македония, България и Румъния това става по-късно - при започване на декември, а свалянето на украсата - на 6-15 януари.
Изборът и украсяването на коледното дръвче е фамилна традиция, която се предава от потомство на потомство. Има обаче разлики в желанията към цвят, форма, величина и тип, са открили от фабриката-производител.
Най-популярният цвят е зеленият. На второ място са "заскрежените " елхи и тези в бяло, които са най-търсени в България, Румъния, Сърбия, Словения, Хърватска. Някои балкански страни като Македония и Хърватска са по-смели и избират елхи в алено. Най-голямо многообразие има в Австрия, където опитват със сини, розови и оранжеви дръвчета. На цветни елхи или цветна декорация се стопира и частният бранш - търговски центрове, магазини, банки, застрахователи и други
Най-популярният модел елха в шест от осемте страни е "жилковата ". В Хърватска и Унгария е 3D елхата, която е най-близо до естествената и прилича борчетата в скандинавските страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР