Българинът купува месо или в периода на изтичане на неговия

...
Българинът купува месо или в периода на изтичане на неговия
Коментари Харесай

Животновъди: Месото, което ядем, не е нито качествено, нито българско

Българинът купува месо или в интервала на приключване на неговия период на валидност или малко преди този момент, само че е доста е късно, когато подобен артикул стигне до трапезата, настояват от сектора.

" Знаем, че всеки консуматор прави компромис най-вече с цената, с цел да може да продължава да употребява нещата, с които е привикнал ", отбеляза пред  д-р Андрей Велчев - ръководител на Сдружението за налична и качествена храна.

Според него зачестяват сигналите за пакетирани месни артикули и метода, по който те се съхраняват във веригите.

" Имаме към този момент 10 сигнала за вакуумирани салами, най-вече вносни ", акцентира доктор Велчев. Той изясни, че те са на доста по-ниска цена от тази на пресните витрини и имат хубави лъскави опаковки. Става дума и за артикули и в период на валидност, добави той.

По думите му в България се внасят доста меса, които са надълбоко замразени и тук се размразяват по няколко пъти. Въпросът можем да го решим, като си произведем задоволително за потреблението месо, счита той и изясни:

" Трябва час по-скоро да си създадем нашето месодайно говедовъдство. Трябва огромно внимание на селекцията във връзка с породите и по-бързо основаване на наше същинско месодайно говедовъдство ".
 В Испания ще бъде най-голямата в света фабрика за лабораторно отглеждано месо
Европейската страна, в която ще бъде най-голямата в света фабрика за лабораторно месо

Производството ще е дело на локален филиал на бразилска компания

По време на кръгла маса, отдадена на тематиката стана още ясно, че в България няма качествено месо, няма и профилирани породи за месо. Според изпълнителния шеф на Националния съюз на говедовъдите Михаил Михайлов най-хубавите луканки у нас се вършат от румънско месо .

От бранша са на мнение, че българинът не знае какво месо употребява.

" Това, че даден артикул е създаден по Български държавен стандарт (БДС) не значи, че е изработен от български първични материали ", изясни Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, представен от. Според думите му всеобщо месните артикули са модифицирани в България с вносна суровина.
 Марките сирене на пазара с водно наличие над 60%
Марките сирене на пазара с водно наличие над 60%

Изследване към Активни потребител
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР