Българинът Кристиян Дойчев стана европейски шампион с победа срещу руснака

...
Българинът Кристиян Дойчев стана европейски шампион с победа срещу руснака
Коментари Харесай

Кралев награди победителите от Европейското първенство по карате киокушин

Българинът Кристиян Дойчев стана европейски първенец с победа против руснака Гнел Арамян
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в награждаването на спечелилите в Европейското състезание по карате киокушин за дами, мъже и ветерани, което се организира в Двореца на културата и спорта във Варна.

Преди старта на финалните борби Красен Кралев се включи в формалната гала по разкриване на шампионата.

„ Имам удоволствието да открия Европейското шампионата в моя роден град Варна. Фактът, че тук са повече от 1000 каратеки, представители на 32 страни, демонстрира значимостта на това събитие “, сподели министър Кралев при започване на церемонията, като изрази гордостта си, че преди повече от 40 години във Варна е учреден първият български клуб по карате киокушин.

„ През всичките тези години Варна се утвърди като един от европейските и международни центрове на този спорт. Благодаря на Българската федерация по карате киокушин за всичките старания, които поставят, по тази причина че през всичките тези години съумяват да ангажират оптимален брой деца, юноши и младежи, които да се занимават с този прелестен спорт. Това е един от спортовете, които възпитават мощни българи, със здрав дух, възпитавате едно потомство, от което България има потребност “, добави Красен Кралев.

Министърът на младежта и спорта изрази благодарности към именития Канчо Хацуо Рояма, именуван още светилото в карате киокушин, който бе един от специфичните посетители. През 2017 година Рояма още веднъж бе в България по време на Международния подготвителен лагер по карате киокушин, който се организира в Камчия с присъединяване на над 1200 състезатели и инструктори.

През миналите три дни Варна бе хазаин на вълнуващи и напрегнати надпревари по карате киокушин, като с изключение на Европейско състезание по карате киокушин се организира 6-ото Открито Световно състезание за юноши и девойки.

Българската група състезатели бе трета по бройка и наброява 82 мъже, дами и подрастващи, а най-вече са руснаците - 118. Боевете започнаха на 7 декември и завършиха на 9 декември.

По време на втория ден от Световното състезание по карате киокушин България завоюва вицешампионска купа и три бронзови оценки. Миглен Димитров бе отличен със сребърен орден.

Бронзови оценки бяха връчени на Ивон Тенева и Теодора Попова (категория 12 и 13-годишни), както и на Васил Димитров (кат. 16 и 17-годишни).

На Европейското по карате киокушин за мъже, дами и ветерани българинът Кристиян Дойчев стана европейски първенец с победа против руснака Гнел Арамян. Българите завоюваха още 9 медала.

Едни от най-големите имена в карате киокушин дойдоха в морския град, особено за огромните шампионати по бойни изкуства. Сред формалните лица участваха Шихан Анджей Древняк (9 дан), Шихан Антонио Пинеро (9 дан) - президент на Kyokushin World Federation (KWF), Шихан Дейвид Питхол (7 дан) - вицепрезидент на Международната федерация по карате (IFK), Шихан Рамил Габасов (5 дан), Сенсей Александър Пичкунов – общоприет секретар на KWU (4 дан). /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР