Българинът Калин Иванов спечели награда „Еми” за четвърти път. Работещият

...
Българинът Калин Иванов спечели награда „Еми” за четвърти път. Работещият
Коментари Харесай

Българин с награда Еми за четвърти път

Българинът Калин Иванов завоюва премия „ Еми” за четвърти път. Работещият в Съединени американски щати наш продуцент, режисьор и оператор взе наградата в категорията „ Развлекателна програма” на 62-рата гала на телевизионните „ Оскари”. Отличието му е за операторско майсторство при снимането на късометражен филм – историята на афро-американска гримьорка.

Сякаш на смешка, Калин Иванов се качва на блестящата сцена в Ню Йорк на премиите „ Еми” за телевизионни излъчвания и журналистика. За да добави сбирката си от призове с още един. Зад необятната му усмивка стои неотклонен, съвсем денонощен труд.

„ Всъщност си е едно необикновено преживяване да упоменат нещо, което си правил и да би трябвало да излезеш там. И да ти дадат някаква премия и след това хората да ти ръкопляскат и ти да си я прибереш назад. И оттова нататък цялата ти вечер се трансформира, тъй като ти е доста, доста гот”, споделя Калин Иванов.

Този път съумява да омае журито с метода, по който снима историята на основния гримьор на шоуто „ Извратени ботуши”. Играе се на сцената на Бродуей.

„ Нашата концепция беше да създадем един портрет за нея, тъй като тя е от африканско-американски генезис, а не са толкоз доста такива като нея, които имат такава сполучлива кариера”, разяснява още Иванов.

Калин не е очаквал филмът да му донесе за следващ път „ Еми”. „ Със смешки и закачки заснехме един материал, който след това продуцентът на материала Дуейн намонтира, направи по този начин, както на нас ни харесва и го излъчихме в едно предаване, което се назовава „ Black America”. Бях се приготвил,че няма да спечелим тази премия, тъй като конкуренцията беше извънредно силна”, споделя още той.

Целия диалог гледайте във видеото!

Източник: Nova
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР