Българинът Ивайло Иванов спечели бронз в категория до 81 килограма

...
Българинът Ивайло Иванов спечели бронз в категория до 81 килограма
Коментари Харесай

Ивайло Иванов спечели бронз на турнира Гран при по джудо в Будапеща

Българинът Ивайло Иванов завоюва бронз в категория до 81 кг на шампионата по джудо Гран при в унгарската столица Будапеща.

Иванов реализира чисти победи с " ипон " над Сърджан Мръвалевич (Черна гора) и Фетра Рацимизива (Мадагаскар), след което в третия кръг надви с " вадзари " над Иван Петрж (Чехия).

На четвъртфиналите българинът загуби с " вадзари " от Тато Григалашвили (Грузия), който в следствие се класира за финала и завоюва купата, с което изтегли Иванов до репешажите за бронза. В тях той започва с триумф над Дидар Хамза (Казахстан) с " вадзари ", а в пряк спор за оценката се оправи и с " ипон " с Медиксон Дел Орбе Кортореал (Доминиканска република).

Добре от българите се показа и Ивелина Илиева, която се подреди на седмо място в категория до 57 кг, откакто загуби с " ипон " в репешажите за бронза от Ана Роговска (Полша).

От другите двама български представители Божидар Темелков записа две победи в категория до 66 кг, след което отпадна, а Янислав Герчев беше отстранен във втория кръг при 60-килограмовите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР