Българинът Георги Димитров ще се състезава в Британския Формула 4

...
Българинът Георги Димитров ще се състезава в Британския Формула 4
Коментари Харесай

Българин ще кара в Британската Формула 4 догодина

Българинът Георги Димитров ще се състезава в Британския Формула 4 шампионат през 2021 година, това бе разгласен от тима на Richardson Racing по-рано през днешния ден.

През тази година 15-годишният роден представител се състезава в шампионата Ginetta Junior, където записа две победи в дебютния си уикенд на „ Донингтън Парк “ през август и един кръг преди края заема четвърто място в генерално класиране, като е втори измежду новобранците.

DRIVER ANNOUNCEMENT graduates to British F4 for the 2021 campaign with the returning!

Welcome to the grid, Georgi!

Read the press release in full below! |
— British F4 (@BritishF4)
„ Целта ми постоянно е била да се състезавам в едноместни формули и съм доста разчувствуван за тази опция. Чудесно е, че ще продължа със същия тим, след сполучливия сезон, който направихме. Чувствам, че потвърдих част от качествата си в шампионата на Ginetta през тази година и идната стъпка е Британската Формула 4. Ако погледнете първите трима във Формула 4 през тази година, всички те са минали през шампионата Ginetta Junior, което ми дава огромни очаквания. Не желая да се изхвърлям с упованията си тъй като към момента се изучавам, само че считам да имам същата настройка, каквато имах през тази година и да видя какво ще се случи. Ще работя крепко с тима през зимата, с цел да може всичко да се получи допустимо най-добре “, разяснява Димитров пред формалния уебсайт на Британската Формула 4.

Най-голямото име, което е минало през двата шампионата е актуалният водач на Макларън във Формула 1 Ландо Норис, който през 2014 година остана трети в Ginetta Junior Championship преди да победи в Британската Формула 4 идната година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР