Българинът Димитър Пенчев спечели европейския пояс на Световната асоциация по

...
Българинът Димитър Пенчев спечели европейския пояс на Световната асоциация по
Коментари Харесай

Димитър Пенчев стана европейски шампион по кикбокс

Българинът Димитър Пенчев завоюва европейския пояс на Световната асоциация по кикбокс организациите (WAKO Pro) в категория до 66,800 кг.

На галавечер в испанския град Памплона той победи със съдийско решение Андони Иглесиас.

Мачът стартира равностойно, като и двамата съперници демонстрираха огромно предпочитание за победа. Българинът обаче смъкна в нокдаун испанеца във втория и четвъртия рунд, а след края на срещата съдията справедливо подвигна ръката му като победител.

Въпреки че галавечерта се организираше в Испания, а противникът на Пенчев беше локален представител, в публиката не липсваха и българи, които шумно подкрепяха европейския първенец.

" Много съм благополучен, че тъкмо в този миг Митко подари на цяла България тази страхотна и заслужена победа. Той го заслужава откакто незаслужено бе отсечен на Световното състезание в Сараево. Момчето е същински гений и неоспорим любимец в тази категория и жанр. Познавам него и целия екип от състезателен клуб " Скорпион " Плевен, които през годините са се утвърдили като една от най-коравите школи по кикбокс. Специфичният им жанр на игра се познава и е тяхна запазена марка по целия свят. Поздравявам и неговия персонален треньор и татко – международният първенец по кикбокс Камен Пенчев ", съобщи ръководителят на родната федерация Галин Димов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР