Българинът Александър Донски отпадна в първия кръг на турнира по

...
Българинът Александър Донски отпадна в първия кръг на турнира по
Коментари Харесай

Донски отпадна в първия кръг на Sofia Open

Българинът Александър Донски отпадна в първия кръг на шампионата по тенис от сериите АТР 250 в София с награден фонд 501 хиляди евро. Българинът загуби от квалификанта Мартин Клижан (Словакия) с 5:7, 1:6 за 76 минути.

 Sofia Open 2018 - Александър Донски - Мартин Клижан @@@

Двамата изиграха равносилен първия сет, в който Донски сервираше сносно. Клижан съумя да вземе подаването на българина в 12-ия гейм и да поведе в резултата. Във втория сет първенецът на България в зала не устоя физически, позволи нови два пробива и загуби мача.

19-годишният Донски, 1529-и в света, заслужи " уайлд кард " от уредниците, откакто в края на януари завоюва купата на Държавното състезание в зала. Тийнейджърът направи дебют в шампионатите на АТР.

 Sofia Open 2018 - Александър Донски - Мартин Клижан @@@

" В първият сет доста добре играх. Добре започнах мача, добре сервирах. Но той е доста постоянен състезател, а аз още не съм за това равнище. Трябва да си усъвършенствам физиката си. Изграждам играта си на сервиса и по този начин ще не преставам. Доволен съм, това е доста прекрасен опит. Надявам се в бъдеще отново да се върна и да играя на това равнище ", сподели Донски след дуела.

 Sofia Open 2018 - Александър Донски - Мартин Клижан @@@

Във втория кръг Клижан ще играе против лидера в схемата Стан Вавринка (Швейцария). " Първият сет беше доста равносилен. Вторият сет си оправих сервиса и играх по-добре. Ще се опитам да печеля против Вавринка, само че в този момент съм благополучен, че преодолях първия кръг ", съобщи Клижан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР