Българин спечели “Еми за монтаж на епизод от “Еуфория. Вчера,

...
Българин спечели “Еми за монтаж на епизод от “Еуфория. Вчера,
Коментари Харесай

Българин спечели “Еми” за монтаж на епизод от “Еуфория”

Българин завоюва “Еми ” за монтаж на епизод от “Еуфория ”. Вчера, 4.09, се състоя финалното разпределяне на премиите “Еми ”, в което преобладаваха сериалите на HBО “Eуфория ”, “Белият лотос ” и “Странни неща ” на “Нетфликс ”- всички с по 5 оценки.

Сред наградените беше и българинът Никола Боянов. Той стана притежател на най-високата премия за телевизионно творчество – “Праймтайм Еми ” в категорията “изключителен монтаж на трагичен сериал, сниман с една камера ”. Отличието е за един от епизодите на сериала “Еуфория ”.

Той е на 32 години, а от 9-годишен живее в Калифорния с родителите си. Има бакалавърска  тапия по “Филмово и ТВ изкуство ”. Започва професионално да работи във филмовата промишленост в “Юнвърсъл Пикчърс ” на 22 години. Малко по-късно стартира да работи с Хулио Перез, водещ монтажист на сериала “Еуфория “.

Колман Доминго бе разгласен за най-хубав посетител артист в “Еуфория ”, Нейтън Лейн взе най-хубав посетител артист в комедия за “Само убийства в постройката ”, Лий Ю-ми завоюва премията “за изключителна посетител актриса в драма ” за “Игра на калмари ”.

С “Праймтам Еми ” бе почетен и Барак Обама за ролята на повествовател във кино лентата “Най-добрите ни национални паркове ”. 

По 5 “Еми ” получиха шоу програмата “Аdele: One night only ” и сериалът на Питър Джаксън ” Тhe Beatles: Get back ”.

Koe животно е най-многокракото в света

 

Българин завоюва “Еми ” за монтаж на епизод от “Еуфория ”

Снимка: Ploshtadslaveikov

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР