Българин, разследван за сводничество в Германия, ще бъде предаден на

...
Българин, разследван за сводничество в Германия, ще бъде предаден на
Коментари Харесай

Предаваме български сводник на съд в Германия

Българин, разследван за сводничество в Германия, ще бъде предаден на тамошните управляващи, оповестиха от пресцентъра на Окръжния съд в Добрич за постановеното решение.

20-годишният Д.А. е арестуван на 6 февруари в България с Европейска заповед за арест. Искането за предаването на мъжа е за осъществяване на наказателно гонене против него за две закононарушения, квалифицирани по немското законодателство като сводничество и наложително склоняване към проституция , показват от съда.

Според постъпилата в Окръжния съд информация пострадала от действието е българска гражданка, която е била принуждавана да проституира в град Бремерхафен в интервала от края на 2017-а до края на януари 2018 година. Тя била заставяна да предава всички извоювани пари - от 150 до 500 евро дневно , на арестувания. Германските управляващи настояват, че дамата е била удряна или заплашвана с принуждение, когато заявявала, че не желае повече да проституира. През януари предходната година тя съумяла да избяга и се свързала с локалната полиция.

Максималният размер на наказването, което немското законодателство планува за закононарушенията, за които е разследван българинът, е 10 години " отнемане от независимост ". Германските управляващи са дали гаранции, че след чуването на българина, в случай че той бъде приет за отговорен и наказан, при негово предпочитание ще бъде върнат у нас за по-нататъшно осъществяване на присъдата.

Решението за екстрадицията е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР