Българин от Запорожието рисува пейзажи върху фрагменти от ракети и

...
Българин от Запорожието рисува пейзажи върху фрагменти от ракети и
Коментари Харесай

Българин в Украйна рисува по ракети и снаряди

Българин от Запорожието рисува пейзажи върху фрагменти от ракети и снаряди. Това оповестява за Българска телеграфна агенция Аня Терзивец – водеща на предаването „ Гласът на българите “ по публичната телевизия 

Вадим Митков се занимава с изобразително изкуство от дребен. Преди години той получава техническо обучение и през днешния ден е шеф на печатница. Но запазва пристрастеността към своето занимание и постоянно участва в художествени изложения от общоукраински и районен мащаб. 

През последните 10 месеца Вадим употребява като платна фрагменти от ракети и снаряди, които изрисува с сантиментални пейзажи, портрети и символни изображения. За художника това е освен метод да изрази своите размисли, породени от войната, само че и опция да помогне на доброволците да поддържат украинската войска, обяснява Аня Терзивец. 

„ Предпочитам да сътворявам спокойни пейзажи върху познато платно. Но в името на успеха взех решение да видоизменявам злото в положителна сила “, споделя създателят. Неговите произведения се продават посредством благотворителен търг, а средствата отиват за поддръжка на украинската войска. На първия подобен творбите на Вадим съумяват да съберат съвсем две хиляди гривни. 

Самият художник споделя, че има близо 50 сходни произведения. Митков смята основаването на сходни предмети на изкуството за собствен принос към успеха. Планира и галерия от рисувани фрагменти от оръжия, с цел да знаят хората какво се случва през днешния ден в Украйна и да видят, че украинците знаят по какъв начин да трансфорат войната в изкуство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР