Българин от Сандански пътува две денонощия - до Унгария и

...
Българин от Сандански пътува две денонощия - до Унгария и
Коментари Харесай

Българин от Сандански приюти украинско семейство


Българин от Сандански пътува две денонощия - до Унгария и назад, с цел да вземе украинско семейство и да го докара в дома си в България.

Едва настанил първото семейство в дома си, Стоян потегля на път, с цел да вземе от Будапеща две дами и едно дете.

„ При секване на границата от Унгария към Румъния, се случиха непредвидени проблеми. Не желаеха да ми одобряват документите. Връщаха ни. Не можех да им потвърдя, че това са настоящи документи. Те желаеха да отида някъде в друга страна- в Сърбия “, споделя Галина Полякова.

„ Аз попитах какъв е казусът, след неведнъж мрънкне преминахме наложително, само че извънредно съм заинтригуван ние оказваме помощ ли или ние просто сме едни наблюдаващи “, сподели и Стоян Стоянов.

Пътуването продължава.

„ Във влака бяхме 11 души във вагон, деца, възрастни, заболели хора, минаваха през нас да ни споделят да гасим лампите и да пазим тишина и самите деца разбираха и мълчаха “, продължава описа Галина.

„ Аз до последно си мислех, че това не се случва, че това е просто неприятен сън, само че се случи “, отбелязва Анастасия на 11 години.

Анастасия ще остане в дома на Стоян, дружно с майка си, баба си и другото украинско семейство, което към този момент се приспособява у нас.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР