Българин на такава висока позиция е чест и гордост, независимо

...
Българин на такава висока позиция е чест и гордост, независимо
Коментари Харесай

Борисов за номинацията на Станишев: Българин на такава позиция е чест и гордост

Българин на такава висока позиция е чест и горделивост, без значение че неговите хора не го харесват ". С тези думи министър председателят Бойко Борисов разяснява резултатите от съвещанието на Европейският съвет на 28-те водачи на Европейски Съюз, които при разпределението на висшите постове в съюза показаха водача на Партията на европейските социалисти и български евродепутат Сергей Станишев за претендент за съпредседател на Европейския парламент дружно с Манфред Вебер от Европейската национална партия.

Борисов увери, че евродепутатите, излъчени от ГЕРБ, ще гласоподават за Станишев на следващия ден. " Ние не сме като Българска социалистическа партия. Българин на подобен пост би било голяма чест за страната и с две ръце ще го подкрепим ", сподели Борисов, намеквайки, че настоящето управление на Българска социалистическа партия се противопоставяше дълготрайно на това Станишев да се кандидатира за евродепутат.

Борисов изрази задоволството си, че ЕНП, част от която е ГЕРБ, е постигнала нейният представител да оглави Европейската комисия. За поста на Жан Клод Юнкер е издигната немският министър на защитата Урсула фон дер Лейен.

Той изрази увереност, че номинирането на досегашния началник на МВФ Кристин Лагард за ръководител на Европейската централна банка ще е доста значимо за България по пътя й към участие в еврозоната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР