Българин на 24 години, с отлично образование и кариера на

...
Българин на 24 години, с отлично образование и кариера на
Коментари Харесай

Българин напусна работа заради селфита на прага на смъртта

Българин на 24 години, с чудесно обучение и кариера на финансов анализатор, се отхвърли от всичко това, с цел да си прави рискови селфита. Много младежи в България също се снимат в рискови обстановки и места. Защо го вършат, макар че постоянно сходни опити приключват с пострадвания или даже съдбовен край?

Стратимир Георгиев израства в Канада и приключва бизнес учебно заведение в Англия. После две години работи като финансов анализатор там. Отказва се от кариерата си и се връща в България, с цел да трансформира правенето на селфита в своя специалност. При това добре платена, споделя самичък пред „ Здравей, България” по NOVA.

Момче в кома след селфи във Варна, има акция за кръводаряване

Дете с заплаха за живота след опит за селфи до Пловдив

14-годишно момиче почина поради селфи

Той е прочут в интернет като Балканския звяр. Започва да харесва рисковите фотоси преди няколко години. Първата му такава е на последния етаж на зарязан градеж в София.

„ Беше фотография на краката ми. Отгоре на градеж бях. Винаги ме е влечал адреналинът. От началото бях по-страхлив и ми влияеше височината. Имах моменти, в които ми се завиваше свят. Сега към този момент не ми се случва”, споделя Стратимир.

Докато работел в Англия той съумял да спести пари. Това му разрешило да пътува до Берлин, Дубай и Азорските острови.

Екстремните му фотоси, при които заплахата от рухване и гибел е напълно действителна, станали известни в интернет.

„ Плащат ми избрани компании, които имат някакъв артикул и желаят да го рекламират”, декларира Стратимир. Той показва, че всичко, в това число и рисковите селфита, може да се направи по рационален или по малоумен метод. „ Не всяка фотография си струва”.

Изкачването на градежи и изоставени здания е нещо, което вършат доста младежи в България, като в последните години те споделят фотоси и клипове от рисковите си дейности в интернет.

По думите на детската психоложка Анна Жукивская, поемането на опасности е съществена част от себеопознаването и израстването на човек. Така разбираме до каква степен се простират границите на опциите ни. А адреналинът и хормоните на щастието, които съпътстват изправянето пред страха, усилват търсенето на сходен вид прекарвания.

Това държание обаче крие съществени рискове, изключително за подрастващите.

„ Все по-ранна става възрастта на рисково държание. Къде стоят родителите? Балансът би трябвало да се откри някъде по-средата, тъй че да има ясни правила. Като че ли детето е сложено на фундамент. На него всичко му е разрешено. От ранна възраст не му е казвано „ не”. Следваме доста рисковата прекаленост, детето да бъде центъра на нашата вселена”, показва Жукивская и акцентира, че потребността от това човек да се потвърждава е съществувала постоянно.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР