Българин на 21 г. е осъден на 40 месеца затвор

...
Българин на 21 г. е осъден на 40 месеца затвор
Коментари Харесай

Българин, заплашил Пакистан с терор, осъден на 40 месеца затвор в Чехия

Българин на 21 година е наказан на 40 месеца затвор в Чехия, откакто заплашил Пакистан с терористични набези, в случай че страната не освободи чехкиня, задържана за владеене на опиати , осведоми Агенция Франс Прес.

Районният съд в Пилзен, западно от Прага, призна за отговорен Николай Симеонов Иванов за изпращане на имейл и текстово известие със закани на ефирен канал и новинарски уебсайт в Пакистан.

В известията той изискал от пакистанските управляващи да освободят чехкинята Тереза Х. , която е задържана на летището в Лахор през януари.

" Ако Пакистан не освободи Тереза до 48 часа, задържана с девет кг хероин, и не й бъде разрешено да се качи на аероплан за Чехия, ще последват терористични офанзиви в Пакистан ", написа в известието на българина, прочетено от прокуратурата в съда.

Иванов, който живее в Пилзен от 2016 година, е наказан на 40 месеца затвор, откакто е признал, че е изпратил известията. Осъденият добави, че не е осъзнавал последствията от отправените закани.

" Не мислех, че някой ще вземе известията ми на съществено, изключително откакто включих телефонния си номер и имейл адреса си ", сподели Иванов, чиито юрист изиска условна присъда.

Съдът постанови още, че Иван би трябвало да бъде експулсиран от Чехия за 8 година след излежаването на присъдата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР