Българин лежи в арменски арест вече над половин година, а

...
Българин лежи в арменски арест вече над половин година, а
Коментари Харесай

Без вина - виновен: Българин лежи над половин година в арменски затвор. Защо?

Българин лежи в арменски арест към този момент над половин година, а Киргизстан упорства той да бъде екстрадиран в Бишкек, където да го съдят за административно нарушаване.
Стоил Христов е задържан преди повече от шест месеца - две години след гранично неразбирателство. Сънародникът ни минал границата сред Казахстан и Киргизстан нелегално, настояват от Бишкек.

“Не знам, по какъв начин го е направил, само че той си пристигна със самолет”, споделя Мария Христова, майка на арестувания.

Случаят провокира необятна социална реакция, откакто 12-годишният наследник на Стоил застана с протестна табела под прозорците на Министерство на външните работи и изиска управляващите у нас да се погрижат и да оказват помощ на татко му.

И нищо! Те си разменят - Президентството,Външното министерство, Министерски съвет… и по този начин 7 месеца. Той към този момент е съвсем неработоспособен! Ръката му е счупена. Че са му паднали зъбите, го прескачам, че има бъбречна рецесия го прескачам”, споделя Мария.

Посолството ни в Армения прави всичко допустимо да помогне на Стоил. Посланикът ни там - Мария Павлова, съобщи пред Нова телевизи, че той получава лекарска помощ в една от най-хубавите ортопедични клиники в страната.

" Процесуалните дейности, които се водят понастоящем в Армения имат за цел да се избегне екстрадицията на българския жител. И да се преразгледа решението на арменската основна прокуратура ", увери Павлова.

Уверение има и от Министерството на външните работи. Зам.-министърът Георг Георгиев съобщи, че още през август механизмът е задействан и стрната ни прави всичко допустимо сънародникът ни да бъде спретнат в България, а не да бъде екстрадиран в Киртизстан.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР