Българин, издирван в Германия за престъпление, е задържан под стража

...
Българин, издирван в Германия за престъпление, е задържан под стража
Коментари Харесай

Във Варна задържаха нашенец, издирван за побой в Германия

Българин, търсен в Германия за закононарушение, е арестуван под стража във Варна,съобщиха от пресслубжата на Варненския областен съд.

28-годишния Христо Д. е разгласен за интернационално търсене с европейска заповед за арест, издадена при започване на този месец, от Районен съд – Хамбург, по отношение на причиняване на умишлена телесна щета.

Престъплението е осъществено на 14 август 2022 година Съгласно заповедта, българинът неоснователно нанесъл побой на съквартиранта си, опитал да го души, а потърпевшият изпаднал в безсъзнание. Разследването против българина е почнало през същата година, само че той не е бил открит и е бил разгласен за интернационално търсене.

Окръжният съд във Варна дефинира мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Христо Д. Тя е с оглед застраховане на наличието на следствия в идното произвеждане по екстрадицията му.

В Германия плануваното наказване за закононарушението е отнемане от независимост до 5 години. Престъплението е наказуемо и по българския Наказателен кодекс.

Определението на съда може да бъде обжалвано.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР