Българин и още петима европейски граждани - от Хърватия, Латвия

...
Българин и още петима европейски граждани - от Хърватия, Латвия
Коментари Харесай

Българин и още петима европейци задържани с над 1 тон кокаин в Мартиника

Българин и още петима европейски жители - от Хърватия, Латвия и Естония, са арестувани от френските управляващи в Мартиника за трафик на 1183 кг кокаин, оповестиха от прокуратурата в административния център на карибския остров Фор дьо Франс.

Спецоперацията е извършена на 18 януари т.г. Европейците били хванати, до момента в който прехвърляли дрогата от платноходка на различен кораб на няколко благи от брега в региона на град Льо Марин.

" В профилирания съд на Фор дьо Франс е формирано правосъдно следствие за нарушавания на законодателството за трафик на опиати от проведени банди и контрабанда и сдружаване на нарушители ", съобщи прокурорът на Фор дьо Франс Кларис Тарон.

Шестимата наркотрафиканти са в следствения арест в пандиза в град Дюко от 21 януари.

Въпреки че следствието към момента продължава, френските управляващи смятат, че кокаинът е бил предопределен за европейския пазар.

От юни 2021 година в Мартиника са били хванати над 5 тона кокаин. Френският презморски департамент е считан за един от трите съществени директни пункта за трафик на опиати от страните от Карибския басейн към Европа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР