Българин и двама румънци са искали да изнудват Делян Пеевски

...
Българин и двама румънци са искали да изнудват Делян Пеевски
Коментари Харесай

Прокуратурата спаси Пеевски и Доган от изнудване с доклад за контрабанда на цигари

Българин и двама румънци са желали да изнудват Делян Пеевски и Ахмед Доган за 12 млн. евро. Това твърди профилираната прокуратура, която е почнала следствие на случая. Срещу милионите изнудвачите обещавали да отстранен имената на двамата видни политици и предприемачи от европейски отчет за контрабанда на цигари. В него се споменавало, че тя се прави посредством " Булгартабак " и по този начин се финансират терористични групировки в Близкия изток.

Сюжетът е разказан в прокурорското следствие, по което към този момент четири месеца румънец и българин лежат в ареста. В четвъртък апелативният спецсъд за следващ път отхвърли да освободи непознатия жител.

Опасни връзки

Случаят е прелюбопитен и поради участниците в него, и поради сериозните бизнес ползи, за които явно става дума. Освен Пеевски и Доган, в него са забъркани известни общински съветници от ГЕРБ в София – Орлин Алексиев и Валя Чилова, които са разпитани като очевидци. Показания са дали и двама шефове на " Булгартабак ".

Основно настоящо лице по делото е известният румънски предприемач Овидиу Семенеску , работил за концесионера на " Софийска вода " – френската компания " Веолия ". Той е бил упрекван в корупция и от румънските управляващи. Прокуратурата го смята за трети участник в незаконната група, пробвала да изнудва Пеевски и Доган. За него е пусната европейска заповед за следствие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР