Българин е новият властелин на онлайн покера в световен мащаб.

...
Българин е новият властелин на онлайн покера в световен мащаб.
Коментари Харесай

Българин със световен рекорд: Спечели близо $4 млн. от покер

Българин е новият владетел на онлайн покера в международен мащаб. През нощта на събота против неделя Стоян Маданжиев завоюва основното събитие на Световните онлайн серии за тази години.

Турнирът бе с рекорден награден фонд, от който българският картоиграч завоюва най-голяма облага - 3 904 685 $. Досега в историята на онлайн покера никой състезател не бе заработвал сума с сходен размер.

Общо в надпреварата се пуснаха 5801 участници, които се бориха за разпределението на рекордните 27 559 500 $. До последната фаза доближиха 38 от тях, измежду които и Маданжиев. Това бе третият тур, който се организира 6 дни след втория.

Последни в играта останаха нашето момче и китаецът Уенлин Гао. Маданжиев съумя да се оправи с азиатеца и да победи в шампионата. Гао като втори в подреждането прибра 2 748 605 $.

С облагата от 3 904 685 Маданжиев умножи съвсем 800 пъти своята инвестиция от 5000 за вход в конкуренцията. Българинът не бе измежду любимците преди шампионата и успеха му се одобри като изненада. Преди това съревнование общата облага на Маданжиев от онлайн покера се равняваше на скромните на фона на близо 4-те милиона 31 200 $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР