Българин е бил сред главните действащи лица при шокиращия инцидент

...
Българин е бил сред главните действащи лица при шокиращия инцидент
Коментари Харесай

Българин е сред медиците, оказали първа помощ на Ериксен

Българин е бил измежду основните настоящи лица при шокиращия случай на Евро 2020 с Кристиан Ериксен. Датският национал падна неподвижен на терена в края на първото полувреме, а медиците се бориха повече от 10 минути, с цел да го върнат към живота. Те сториха това сполучливо, а халфът бе превозен в болница и през днешния ден към този момент е в положително положение. Лекарят на българския първенец Лудогорец Валентин Великов е един от хората, които са оказали помощ на Ериксен по време на инфарктната обстановка в 42-ата минута на мача Дания – Финландия. Той е бил на стадиона в ролята на допинг-ченге, каквато извършва от дълги години на огромни конгреси. Великов обаче е доктор и напълно естествено се е включил към останалите си сътрудници, с цел да помогне, в случай че се наложи.

Това разкри някогашния капитан на Лудогорец Светослав Дяков, който разгласява в обществените мрежи текст с благодарност към работата на Валентин Великов и останалите лекари.

Ето какво написа Дяков:

Вчера видяхме най-ужасяващото нещо във футбола, а незабавно по-късно станахме очевидци на най-красивите неща в живота! " Семейството " Дания с жив щит пази своя приятел от шокиращи фотоси и камери, успокояващите брачната половинка на Кристиан титани, невероятната реакция на всички забъркани в мача( арбитър, съотборници, противници, фенове), сълзите и молитвите на милиони хора дадоха сили на боеца Ериксен да не се предава и да се върне към живота! Урок по човещина, почитание и съпричастност! Нека помним лекцията, която ни бе изнесена! Но същинските герои са хората от най-великата съгласно мен специалност - докторите! Със своя професионализъм и успокоение те върнаха индивида от оня свят, те обърнаха сълзите от болежка в наслада! И съм горделив, че и един българин беше там - огромния Доктор Валентин Великов!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР