Българин е арестуван в щата Западна Вирджиния по обвинения, че

...
Българин е арестуван в щата Западна Вирджиния по обвинения, че
Коментари Харесай

Българинът Неделчо изуми САЩ с огромна мрежа за кражби и измами СНИМКА

Българин е задържан в щата Западна Вирджиния по обвинявания, че е управлявал скица за обири на артикули от магазини, които след това продавал в интернет, написа bgvoice.

А за схемата си той употребявал хора, подвластни от опиати, на които плащал центове за всеки $ откраднати движимости, се споделя в известие на прокуратурата.

„ Тази мрежа от крадци е била солидна по своя размер и в този момент към този момент не работи “, разгласи на конференция в понеделник прокурорът от Западна Вирджиния Майк Стюарт. Според него на върха на тази мрежа е бил българинът Неделчо Владимиров. В проведената от него огромна скица били забъркани още 15-20 души, подвластни от опиати. Те крадяли артикули от разнообразни магазини като CVS, Target и Kroger.



Владимиров им плащал сред 10 и 40% от цената на откраднатото, а след това го продавал в eBay, Фейсбук, Market Place и други уеб сайтове. „ Почти 4000 артикули, на стойност над 400 хиляди $, са били откраднати от магазини като Таргет, CVS и Крогер за последните 2 години “, разгласи прокурор Майк Стюарт.

Сигналът управляващите получили от отделите за сигурност на комерсиалните вериги и eBay. Когато арестували Неделчев, те разкрили над 3600 артикули, които той продавал в интернет. А облагите били големи.

„ Смятаме, че Владимиров е получил над 200 хиляди $ единствено за година от неговите продажби в eBay единствено за последната година “, сподели Стюарт.

От прокуратурата споделят, че българинът слагал по-ниски цени на стоките в интернет, с цел да ги продаде по-бързо. Но жертви били освен магазините, а и хората, които въвлякъл в схемата си.

„ Много от хората са подвластни от опиати. Те употребявали парите, които Владимиров им давал, с цел да поддържат зависимостта си към опиатите. Това е покруса “, сподели още Стюарт. Западна Вирджиния е щатът с най-вече смъртни случаи от корист с опиати.

Прокурорът прикани още хората да не купуват прекомерно евтини неща от интернет. „ Ако нещо е прекомерно на ниска цена, то евентуално е крадено. Ако го купите, то вие подхранвате крадците, пазара на опиати, а и цените на всички артикули се подвигат за вас, тъй като бизнесите губят пари от това “, изясни Стюарт.

Обвиненията против Владимиров към този момент са за пране за пари. Разследването продължава.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР