Българи закриват лятото по Северното ЧерномориеНа Златни пясъци офертите ол

...
Българи закриват лятото по Северното ЧерномориеНа Златни пясъци офертите ол
Коментари Харесай

Плажовете под охрана до края на септември 

Българи закриват лятото по Северното Черноморие
На Златни пясъци офертите ол инклузив потеглят от 40-46 лева за ден

Летовниците се радват на кристално чиста и още топла морска

Плажовете във Варна и курортите на север от града ще бъдат обезпечени със спасители и медицински екипи до края на септември, когато ще затворят последните сезонни хотели. Стопаните им разчитат главно на български посетители, откакто от 12 септември Румъния вкара нови ограничавания за завръщащите се от България туристи. За да удължат сезона до 3 месеца, хотелиерите смъкнаха цените и се надяват прогнозите за хубаво време най-малко до 20 септември да се осъществен.

На Златни пясъци офертите ол инклузив потеглят от 40-46 лева за ден, на Св. Св. Константин и Елена за тази цена има оферти за цялостен интернат, а с всичко включено в цената - за 60 лева 48 лева коства нощувка в стая на първа линия в Албена без изхранване, а ол инклузив пакетите са 70-85 лева Няма условия за времетраене и това е добър вид за уикенд ваканции след началото на образователната година, защото в множеството хотели деца до 12 година се настаняват гратис с двама възрастни.

В момента летовниците по Северното Черноморие се радват на кристално чиста и още топла морска вода и на идеални условия за умерено плажуване. Минало са ужасните навалици от юли и август, когато от ранни зори по линиите мъчно се намираше място и липсваха паркоместа. Сега свободни чадъри и площи има и по обeд, даже на първа линия.

„ Почти няма хора на плажа през последната седмица. Въпреки това спасителите са на пост до 30 септември, съставът е сведен с 20%”, съобщи Дирон Ръсовски, шеф на компанията, осигуряваща водната защита на варненските плажове. По линиите в града и курортите до края на месеца остават и медиците, обезпечени от общинския ДКЦ 1 „ Св. Клементина”. Управителят му доктор Иван Иванов регистрира, че това лято екипите са помагали най-вече на колабирали от жегите летовници. Въпреки че плажовете бяха претъпкани през юли и август, няма нито един съдбовен воден случай.

Изпитание за спасители и медици бе предходната седмица, поради мощния североизточен вятър, който подвигна високи талази. От мъртвата им хватка бяха избавени няколко самонадеяни летовници, пренебрегнали аления байрак. Един от тях - руснак, влезнал да плува в вилнеещото море, откакто се нахранил щедро и изпил две ракии.
Това е най-голямата неточност на плажуващите - да влязат да се разхладят незабавно след обяд, гарниран с алкохол. Пример е за неприятна просвета, само че е реалност от доста години, безапелационни са спасителите.
Илин Димитров, ръководител на Варненската туристическа камара: Сезонът е по-добър от предишния, само че ни чакат провокации


Този летен сезон е доста пай, само че натоварен и по-добър от предишния. Въпреки че много от комерсиалните обекти останаха затворени, 95% от хотелите на Златни пясъци отвориха, някои са цялостни до 25 септември. Полетите бяха редуцирани на половина, само че имаше взрив на автотуристите и като цяло чакам да приключим лятото с 35% спад по отношение на 2019 година За образец ще посоча, че през 2019 година през летище Варна са минали 563 000 германци.

Миналата година те са били малко над 200 000, а тази година ще са 327 000. Ако идващият сезон е по-дълъг, резултатът ще се приближи до предкризисните равнища.

Но ни чакат съществени провокации. Ако имунизациите над даден % станат наложителни в Европейски Съюз, ще имаме огромен проблем. Другият е кадровият. Заради пандемията доста квалифицирани служащи смениха специалността си. Нишата се запълни с импорт на близо 20 000 служащи, макар че на Слънчев бряг отвориха единствено 40% от хотелите. Догодина ще отворят всички, а няма да има кой да работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР