Българи във и района разпространиха свое писмо, изпратено до премиера

...
Българи във и района разпространиха свое писмо, изпратено до премиера
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК: Българите във Валенсия и региона скочиха в защита на Пламен Георгиев - настояват Кирил Петков да го остави на работа

Българи във и региона разпространиха свое писмо, изпратено до премиера Кирил Петков и външният министър Теодора Генчовска, с което молят държавното управление да премисли своето отзоваване на генералния консул на България във Пламен Георгиев.

Ето и писмото на Асоциацията на българите в консулския окръг на Генералното консулство на Република България във Валенсия:

До
Министър-председателя на Република България
господин Кирил Петков

До
Министъра на външните работи
госпожа Теодора Генчовска

До всички български медии

ОТВОРЕНО ПИСМО
От Асоциациите на българите в консулския окръг на Генералното консулство на Република България във Валенсия

Уважаеми господин Министър-председател,
Уважаема г-жо Министър на външните работи,
Уважаеми медии,

Обръщаме се към Вас по отношение на взетото решение за предварително отзоваване на генералния консул на Република България във господин Пламен Георгиев Димитров. Искаме да изразим несъгласието си с решението на господин Димитров да бъде отзован преди приключване на мандата му и да изкажем нашата поддръжка към него. Решението е взето, без да се потърси мнението на българските общности в областите Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови.

Г-н Пламен Димитров пое поста на общоприет консул в Генералното консулство на Република България във Валнесия през октомври 2019 година. Българската общественост одобри със песимизъм това предопределение поради неотговарящия на действителността медиен облик, който му беше основан. В процеса на работа с него обаче установихме, че това е един заслужен човек, който постоянно се отзоваваше, когато имахме потребност от поддръжка.. С просто око е видно, че работата на генералното консулство на Република България във се усъвършенства доста в последните две години. Положителните мнения от нашите сънародници са доста.

Въпреки усложнената поради COVID-пандемия конюнктура самодейностите, които бяха подети от господин Пламен Димитров- презентации на български създатели, изложения на произведения на възпитаници от българските учебни заведения, коледни дарове на всяко едно дете, посещаващо българско учебно заведение в поверената му зона - 2020 и 2021 години, разработване на календари с детски рисунки, разработване на календари със фотоси на нашите деца в национални носии, срещи с децата от учебните заведения и доста други, получиха нашето голямо утвърждение. Наблюдавахме по какъв начин сънародниците ни се включват в тях с наслада и възторг.

При зародили проблематични обстановки по време на Ковид-10 на българските учебни заведения оказа нужното подпомагане в контакт с локалните управляващи.

Трябва да се подчертае и особеното му персонално присъединяване и поддръжка в организацията на изборите през този интервал.

Г-н Димитров поставя старания да сплотява българската общественост, интересува се от потребностите на българските жители и постоянно оказва помощ и поддръжка на всеки, който се нуждае.

Първоначалната сдържаност към неговото предопределение беше сменена с доверие и благосклонност.

Г-н Министър-председател,

Г-жо Министър на външните работи,

Молим да преосмислите Вашето решение и да не отзовавате предварително генералния консул Пламен Димитров.

Ако макар нашата молба решението, което сте взели, е дефинитивно, Ви молим да удължите оптимално крайния период, в който господин Димитров да бъде отзован, с цел да имаме задоволително време да се сбогуваме с него.
Знаем, че не ние сме хората, които вземаме решението кой да бъде общоприет консул, само че считаме, че нашият глас би трябвало да бъде чут. Изразяваме своята поддръжка към Пламен Георгиев Димитров, тъй като за всеки човек би трябвало да се съди по неговата работа. Ако в действителност желаете да покажете нов морал в политиката, то мнението на представителите на българските общности би трябвало да има значение за Вас и да ни подкрепите.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР