Българи се организираха и заминаха за Вашингтон, за да се

...
Българи се организираха и заминаха за Вашингтон, за да се
Коментари Харесай

Жулналист от САЩ: Българи участваха в протестите

Българи се проведоха и отпътуваха за Вашингтон, с цел да се включат в митингите. Това съобщи по NOVA журналистът Евгени Веселинов. Организацията се случвала главно в обществените мрежи.
„ Днес ми се обади притежател на компания, който оказа цялостно подпомагане на нашите сънародници. Готов е да им занесе храна в хотелите, да даде подслон”, добави той.

Според него изборите в Съединени американски щати са провокирали разделяне както сред американците, по този начин и сред българите.

„ Невероятно разделяне, включват се и обиди. Действително това е отражение на протичащото се на изборите. Моето мнение е, че няма да се случи нищо. Тръмп имаше изявление, с което ги прикани да се приберат, и всичко свърши. Това са хора, които са научени да се преценяват с управляващите”, изясни Веселинов.


„ Напрежението е осезаемо и хората се тормозят. В групите, в които членувам, се приказват доста неща, в това число и за прелом, който следва да настъпи. Това, което ме безпокои, че се постанова една голяма цензура от Facebook”. Така разяснява размириците в Капитолия Бойка Попова - създател на българско учебно заведение във Вашингтон.

Според нея Доналд Тръмп не може да командва тълпата от недоволни.

„ Той сътвори предпоставките и разкри доста неща на бял свят. Хвърли светлина върху измами, които би трябвало да се разследват”, уточни Попова пред NOVA.

Българката е на мнение, че недоволството ще ескалира.

„ Смятам, че ще има напрежение, защото до 20 януари нещата са непредсказуеми. Твърди се, че Тръмп е във военна база в Тексас. Той не е разгласил от 8 часа нищо, макар че е доста активен”, сподели тя.

Попова добави, че не е ясно кои са уредниците на размириците от тази нощ.

„ Ще има безредици, тъй като хората в групите разясняват, че са подготвени да заловен оръжието. Разочаровани са, че Тръмп не дава сигнали и желае всичко да мине по кротичък път”, заключи Бойка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР