Българи са напускали Китай без надлежни проверки за коронавируса, разкри

...
Българи са напускали Китай без надлежни проверки за коронавируса, разкри
Коментари Харесай

Българин разказа страховити неща за смъртоносния коронавирус

Българи са напускали Китай без надлежни инспекции за ковид, разкри пред БНР сънародникът ни Галин Георгиев, който е блокиран в един от китайските градове в най-тежко засегнатия от болестта регион.

Георгиев счита, че това е ставало още преди да се вземат прецизните ограничения от страна на китайските управляващи и изрази опасения, че България може да е закъсняла с слагането на термокамера на Летище София.

Трима души със признаци на ковид в хасковската болница

Галин Георгиев разказа обстановката като притеснителна и добави, че в провинцията, в която живее, обстановката стартира да става по-тежка.

Спешно издигнатата болница в Ухан одобри първите си пациенти

В блока, в който той се намира, от два дни е в действие възбрана за излизане, а инфектираните са 13. Ежедневно полицейски и медицински екипи обикалят домовете и обследват жителите за признаци на ковид. Предлагат се доставки на храна.

Никой не има вяра, че това е тръгнало от животни и някакъв пазар, разяснява Георгиев, който от 13 години живее в Китай. В момента той е разграничен от фамилията си, което се намира на 10 километра от него, тъй като блокадата ги е хванала на разнообразни места.

„ Вървим по пътя на Ухан сега. Четири града сме в периметър от разстояние към 200 км и сме доста обезпокоени какво ще се случва по-нататък “, показа той пред БНР.

„ Ние не имаме вяра на тези публични данни, които се показват. За нас това са ужасно занижени данни. Това си има пояснение – да не се демонстрира неуравновесеност. Самият факт, че в този блок, в който аз съм сега, има 13 инфектирани, приказва самичък по себе си. И другото, което е – не може страна с подобен мащаб, с такава мощна стопанска система, с такова голямо население, да бъде блокирана по този метод, в случай, че става въпрос за дребни бройки “, разказа паниката си Галин Георгиев.

Георгиев е на мнение, че китайските управляващи са закъснели с първичната информация и след китайската Нова година са оставили хората да се разотидат, а тези празненства са свързани с огромна миграция на хора. Георгиев е пътувал тъкмо в този интервал покрай град Ухан.

Потресаващи въздушни фрагменти демонстрират "призрачен " Шанхай

Според последните появили се информации 20 438 са инфектирани с ковид, умрелите са 435, а изписаните са 632-ма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР