Българи са блокирани от неделя в пристанищния град Дувър. Сред

...
Българи са блокирани от неделя в пристанищния град Дувър. Сред
Коментари Харесай

Българи блокирани от дни в Дувър, чакат тестване за COVID-19 |

Българи са блокирани от неделя в пристанищния град Дувър. Сред тях има и фамилии с бебета, заяви Нова телевизия.

Тази нощ далите негативен резултат за ковид трябваше да се качат на фериботи.   Българските консулски служби на Острова обаче нямат информация дали това се е случило.

„ Последната информация, която имам, е от среднощ локално време. Дотогава още никой не беше минал на френска територия ”, изясни завеждащият консулската работа в Лондон Николай Ванчев.

Той изясни, че късно през миналата нощ е получил копие от френските служби на заповедта за анулация на възбраната за прекосяване. Това става при съществуване на документ за негативен тест за ковид.

„ Лаборатории за тестване има в град Дувър и в прилежащия град. Хората и към вчерашния ден нямаха ограничавания да се придвижват, по този начин или другояче бяха нарушили всички разпореждания за напредване във Англия. Очаква се английската страна би трябвало да провежда всеобщо тестване ”, изясни Ванчев.

За групата, с която се е срещнал, консулът изясни, че са в центъра на града и към тях има заведения и мотели, които работят.

" Имаше семейство с 8-месечно бебе, то изглеждаше добре. Предполагам, че и тази нощ са спали в колите, само че наблягам, че не е наложително да се седи в тях. Могат да се наемат хотели или мотели ", добави Ванчев.

По-рано беше обявено, че трафикът на тежкотоварни коли се възобновява. Водачите би трябвало да показват негативен тест за ковид, изработен най-вече 72 часа преди влизане във Франция. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР