Българи с високи финансови възможности дават по 100 хил. евро

...
Българи с високи финансови възможности дават по 100 хил. евро
Коментари Харесай

Мода в забавленията за богати! Лов на лъвове за 100 хиляди евро

Българи с високи финансови благоприятни условия дават по 100 хиляди евро за ловджийски тур в Африка, разказва собственик на туристическа компания, организиращ такива профилирани пътувания до страните от Черния континент, представен от " Монитор ".

В последните години се следи оживление на интереса към лова в Африка, който е доста характерен, изяснява той. Според него една от аргументите е, че ловът и в България вече не е на ниска цена занимание и става все по-скъп. Затова и хората с повече благоприятни условия избират да отидат на места  за дивеч, каквито нямаме в нашата страна. " В Африка ценово най-достъпни дестинации за сафари са Намибия и Южна Африка. Ловът на антилопи е най-разпространен и на ниска цена. В ценовата  листа  следват по-специфичните животни и така наречен огромна петорка - лъв, бивол, слон, леопард хипопотам или носорог. Все повече българи с финансови благоприятни условия вървят на подобен лов, който излиза над 100 хиляди евро “, прецизира предприемачът.

Най-евтината такса за отстрел на дивеч в Африка е 150 евро за антилопа или прасе, което е търпимо, тъй като у нас те към този момент я приближават и дори тук-там я надвишават. По думите на туристическият сътрудник най-достъпните предложения са за 7-дневни турове, които костват по 1260 евро, като цената включва настаняване, храна, нощувки и превоз на място, както и предварителна обработка на трофеите. Самолетният билет и таксата за отстреляните животни обаче се заплащат настрана.

Според нашенеца, в известна степен Намибия е по-предпочитана, тъй като няма огромни температурни разлики. В взаимозависимост от региона на лова в Южна Африка обаче през зимата температурата може да варира от -15 до +35 градуса. В още доста страни се провеждат сафари - Замбия, Мозамбик, Танзания, Зимбабве. Те обаче са по-скъпи и се върви на лов за по-специфични видове животни и за трофеите се заплащат доста по-високи такси. Мозамбик се слави с най-ценните си биволи, Замбия - с лъвовете, в Зимбабве - със слоновете. Тези дестинации обаче са за опитни ловци, които знаят какво желаят и къде да го търсят. За начинаещите се предлага да стартират с лов на антилопи, прибавя туристическият специалист.

Експертът изясни още, че българи вървят на ловджийски туризъм и в Европа. Там търсят типично нашата гонка за лов на дива свиня. Малко страни обаче провеждат сходни неща. Това са Румъния, Македония, Чехия, Унгария - изборно. В Австрия ловът на гонка е единствено един път в годината. В Германия пък не се ползва, с изключение на на територията на частно стопанство с точна територия и благосъстоятелност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР