Българи от сръбския Босилеград алармират, че има проблем при издаването

...
Българи от сръбския Босилеград алармират, че има проблем при издаването
Коментари Харесай

Българи от Босилеград имат проблеми при издаването на шофьорски книжки

Българи от сръбския Босилеград сигнализират, че има проблем при издаването на шофьорски книжки за тях след изкаран курс в автошколите в Кюстендил.

В Културно-информационния център в Босилеград към този момент са постъпили десетина сходни недоволства, разгласи ръководителят на центъра Иван Николов. Той заяви, че с писмо са уведомили за казуса министъра на вътрешните работи и българския консул в Ниш.

Още на 26 юли тази година от името на Демократичния съюз на българите в Босилеград внесли писмо до министъра на вътрешните работи Младен Маринов за непозволени съгласно сънародниците ни дейности на органите на КАТ-Кюстендил против българите от Босилеград с добито българско поданство.

,,Не желаят да им вземат документите. Това продължава месеци наред, от началото на новата година'', разяснява за БНР шефът на центъра Иван Николов.

Издаването на удостоверение за ръководство на МПС от бранш ''Пътна полиция'' се реализира при прецизно съблюдаване на европейското и на българското законодателство е отговорът на Областната дирекция на полицията.

Според нея отводи за издаване на удостоверение за ръководство на МПС не са правени на учредения, които не са планувани в нормативната уредба с уточнението, че непрекъснатият адрес на жителите не постоянно се припокрива с адреса на нормалното им престояване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР