Българи от чужбина са в ядрото на новата партия на

...
Българи от чужбина са в ядрото на новата партия на
Коментари Харесай

Българин от САЩ даде къща за партията на Цветанов

Българи от чужбина са в ядрото на новата партия на Цветан Цветанов „ Републиканци за България ”. Голяма горделивост е да виждаш българи, които са приключили образованието си в чужбина и идват в България, с цел да се осъществят, съобщи Цветанов при представянето в НДК на Инициативния комитет за основаването на новата партия. Тя ще бъде учредена на 27 септември.

Сред българите от чужбина е Иван Тодоров, който от над 30 години живее в Чикаго. Той даде фамилната си къща в центъра на Пловдив за офис на „ Републиканци на България ”, сподели Цветанов и му благодари.

Сред учредителите е европейският и международен първенец по повдигане на тежести Благой Благоев. От 30 години той живее в Австралия. Представител е на българската общественост в Мелбърн. За първи път влиза в действителната политика, той желае българите в Австралия да имат опция да гласоподават за тази смяна, която всеки от нас чака, разгласи Цветанов. Бившият състезател сега развива личен бизнес в България дружно със фамилията си.

До Цветан Цветанов застана и оперният артист Георги Пандуров. Той от 40 години живее в Германия. В партията е още зъболекарят на най-известните хора у нас доктор Ченко Сотиров от Русе, а също и още един лекар – Румен Динев, основател на ДСБ. Той споделил на Цветанов, че единствено „ Републиканци за България ” може да сплоти десните.

Цветан Цветанов ще декларира позиции по външната политика, енергетиката, вярата и спорта, демонстрират имената в екипа му. Бившата шефка на парламентарната комисия по външна политика Джема Грозданова, която напусна ГЕРБ, ще му е дясна ръка. До нея като конкурент на енергийния министър Теменужка Петкова ще се изявява един от огромните й критици - инж. Христо Казанджиев от Българския енергиен конгрес. За вярата пък ще приказва журналистът от Българска национална телевизия Горан Благоев.

Цветанов особено показа баба Тянка, с която се срещнал още като вицепремиер и МВР-шеф в първия кабинет на Борисов. Тя била измежду потърпевшите от бедствието в с. Бисер, само че се включва в партията дружно с внука си и неговата другарка, които приключили в България и към този момент се осъществят тук.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР