Българи останаха блокирани на границата между Чехия и Германия, след

...
Българи останаха блокирани на границата между Чехия и Германия, след
Коментари Харесай

Българи са блокирани на границата между Чехия и Германия

Българи останаха блокирани на границата сред Чехия и Германия, откакто не бяха позволени да влязат с рейс. Сънародниците ни са стояли часове наред на улицата в чешки град с лимитирано количество храна и вода.

Пред вратите на затворена гара в Усти над Лабе се озовават Мариян и още 7 души. Тази заран три пъти рейсът им се пробва да премине границата сред Чехия и Германия. В последна сметка управляващите позволяват единствено двама от пътуващите, а останалите са свалени.

„ При което ни оставиха на пътя пред гарата, като кучета. И заплашиха ни с полиция – че ще извикат полиция да слезем. Карахме се в рейса – не искахме да слизаме. Слизайте, не знаете какво ще стане. Бяхме принудени да слезем, всеки има по едно шишенце водичка, но те тука не можеш да пазариш с евро, единствено на границата може с евро, ние нямахме и валута. Всичко е затворено “, изяснява Мариан Мирев.

Блокираните пасажери споделят, че разполагали с всички нужни документи плюс PCR тест.

„ Аз съм си декларирал единствено къде ще съм в Германия, аз персонално адресна регистрация нямам – само че всички останали имам “.

От компанията транспортьор обявиха, че съгласно тяхна инспекция няма възбрана за прекосяване на границата сред Чехия и Германия, само че след днешния случай приключват пътуванията през Чехия.

„ Тези, които не са били позволени, е проведено взаимно с външно министерство да бъдат извозени в задачата ни в Прага, където да пренощуват и на следващия ден изцяло гратис да бъдат върнати в България “, съобщи шефът на компанията транспортьор.

Очаква се сънародниците ни да бъдат приютени в Прага тази нощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР