Българи организират глобално състезание в Европа и Азия, което събира

...
Българи организират глобално състезание в Европа и Азия, което събира
Коментари Харесай

Българи организират глобално състезание в Европа и Азия

Българи провеждат световно съревнование в Европа и Азия, което събира запалянковци от целия свят подготвени да вземат решение действителни бизнес проблеми.

Те са свързани с обработка и разбор на данни за по-ефективното боравене с информация и правене на прогнози.

Състезанието #GlobalDatathon2018 се организира за трета поредна година.

„ С всяка минала година ползата към надпреварата се ускорява и по тази причина през 2018 година в него може да се вземе присъединяване и онлайн.
 Серги Сергиев Серги Сергиев
Участниците с изключение на от България, а и от Австрия, Хърватска и Индия ще могат да се съберат за предизвикването физически “, изяснява създателят на събитието Серги Сергиев от Data Science Society в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg.

Есенният data хакатон ще е сред 28 и 30 септември.

Локациите на дататона включва стопанския факултет в С.У. в София, академии и университети в Южен Бангалор, Виена и Хърватия

Благодарение на особено създадена платформа от организацията, участниците ще могат да споделят хрумвания за решения и да работят дружно по дейта въпросите от разнообразни точки на света.

В това издание на дататона, участниците ще се срещнат освен с ментори от над 10 страни, само че с специалисти от водещи компании, които са подготвили проблеми с действителни данни.

Дигиталната промяна на бизнеса притегля нови доходи

Бизнесът би трябвало да се трансформира, с цел да оцелее

„ Даваме опция на хората, които работят в сферата да се сътрудничат, опознаят, обменят опит и да дадат хрумвания за решение на комплицирани проблеми, с които фирмите се затрудняват.

Задачите, които ще се вземат решение на “Datathon България 2018” са от огромно значение за бизнеса “, изяснява предприемачът Серги Сергиев.

Kазусите, по които работят образуваните екипи, са авансово селектирани особено за Datathon България 2018 от български и непознати компании, основани в страната.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОВЕЖДАНИТЕ DATATHON СЪСТЕЗАНИЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

„ Ние работим с огромни размери от информация. Хората би трябвало да съберат тази информация, да я прочетат, да я осмислят, а това е мъчно. Опитваме се да измислим решения, които да автоматизират този развой и да заместят хората в най-тривиалните задания “, показва Сергиев.

Global Datathon е отворен за студенти и за всички любопитни в региона на Data Science, както и специалисти с друг опит и умения.

Състезанието показва вълнуващи провокации, обхващащи тематики в разнообразни области като информационни технологии, интернет на нещата, екологични проблеми като замърсяването на въздуха и други

SEO оптимизацията – първи стъпки към известността

„ Участието несъмнено си заслужава. Запознах се със страхотни хора, с които продължихме да контактуваме и работим по разнообразни планове “, споделя Виктор Сендеров, който два пъти е победител в предишни Datathon-и, а тази година е наставник в надпреварата.

Менторството по време на Datathon

Международно известни специалисти и ментори ще оказват помощ на всички участници, математици, специалисти по разбори на данни, софтуерни инженери и фенове на данни в създаването на своите моделите за решение на дадени проблеми.

Как да използваме програматик решенията в интерес на бизнеса

Пригответе се за най-голямото международно дейта предизвикателство GlobalDatathon2018 - резервирайте мястото си ТУК преди 24 септември!



Data Science Society е доброволческа организация, отворена за всички Data запалянковци искащи да работят с данни. Общността построява световна мрежа от участници, ментори, организации, университети, институти, сътрудници и компании, работещи в областта на Data Science.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР