Българи, нуждаещи се от белодробна трансплантация, няма да бъдат приемани

...
Българи, нуждаещи се от белодробна трансплантация, няма да бъдат приемани
Коментари Харесай

Да си го кажем: Защо не приемат българи в немски клиники за белодробни трансплантации?

Българи, нуждаещи се от белодробна трансплантация, няма да бъдат одобрявани в немски клиники, тъй като сме единствено асоцииран, а не постоянен член на организацията Евротрансплант. Това сподели шефът на Изпълнителната организация по трансплантации Михаил Христов:

"Имаме окончателен отвод. Отпреди два дни, в мейл, немските управляващи ни обясниха, че страните, които са асоциирани членки към Евротрансплант – т.е., не са с правата на членките-учредителки, няма да бъдат трансплантирани, приказвам единствено за белодробна трансплантация, в страните-членки. Досега нямахме подобен безапелационен отвод, в този момент към този момент го имаме черно на бяло. Такава била политиката на страните, като визират правилата и условията в така наречен "Декларация за трансплантационен туризъм и битка с трафика на органи ".

Отказ имаме и за трансплантации в клиниката в Есен за белодробни трансплантации, добави още Христов преди отбелязване на Деня на донорството в болница "Света Екатерина ". На 22 октомври у нас идва турски трансплантационен екип, с цел да се запознае с опциите за осъществяване на белодробни трансплантации в Университетските лечебни заведения "Света Екатерина " и болница "Лозенец ". Такава сделка има и с екип от Хановер.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР