Българи, нуждаещи се от белодробна трансплантация, няма да бъдат приемани

...
Българи, нуждаещи се от белодробна трансплантация, няма да бъдат приемани
Коментари Харесай

Германия няма да приема българи, нуждаещи се от белодробна трансплантация

Българи, нуждаещи се от белодробна трансплантация, няма да бъдат одобрявани в немски клиники, тъй като сме единствено асоцииран, а не постоянен член на организацията Евротрансплант. Това сподели шефът на Изпълнителната организация по трансплантации Михаил Христов.

,,Имаме окончателен отвод. Отпреди два дни, в мейл, немските управляващи ни обясниха, че страните, които са асоциирани членки към Евротрансплант – т.е., не са с правата на членките-учредителки, няма да бъдат трансплантирани, приказвам единствено за белодробна трансплантация, в страните ченки. Досега нямахме подобен безапелационен отвод, в този момент към този момент го имаме черно на бяло. Такава била политиката на страните, като визират правилата и условията в така наречен " Декларация за трансплантационен туризъм и битка с трафика на органи``, изясни Христов.

Отказ имаме и за трансплантации в клиниката в Есен за белодробни трансплантации, добави още Христов преди отбелязване на Деня на донорството в болница " Света Екатерина ".

На 22 октомври у нас идва турски трансплантационен екип, с цел да се запознае с опциите за осъществяване на белодробни трансплантации в Университетските лечебни заведения " Света Екатерина " и болница " Лозенец ". Такава сделка има и с екип от Хановер.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР