Българи, които са работили в Германия, могат да получат информация

...
Българи, които са работили в Германия, могат да получат информация
Коментари Харесай

Как да вземете пенсия, ако сте работили в Германия, обяснява НОИ

Българи, които са работили в Германия, могат да получат информация по какъв начин да вземат пенсия за стажа зад граница.

От 13 до 15 септември 2022 т.г. териториалното отделение на Националния застрахователен институт (НОИ) във Варна ще бъде хазаин на обичайните българо-германски консултационни дни.

Събитието се провежда от Национален осигурителен институт, Федерацията на Германското пенсионно обезпечаване и Германското пенсионно обезпечаване – Средна Германия.

В рамките на тези консултационни дни четири екипа специалисти от двете страни ще дават самостоятелни съвещания по съответни случаи, свързани с преценка на права в региона на пенсиите на лицата,

живеещи в България, които имат осигурителни интервали, добити според законодателството на България и на Германия.

Консултациите са безвъзмездни и се дават по избор на заинтригуваните лица на български или на немски език.

Заинтересованите лица ще имат опция да се съветват по въпроси, свързани с изискванията за придобиване на право на пенсии,

преизчисляване и погашение на пенсии според разпоредбите за съгласуваност на схемите за обществено сигурност, съдържащи се в европейските регламенти, предстоящ размер на бъдещата немска пенсия.

Консултациите ще се проведат съгласно авансово направени графици в постройката на териториалното отделение на Национален осигурителен институт във Варна, с адрес ул. „ Охрид “ № 6.

Приемното време за съвещания през трите дни е от 09,00 ч. до 16.00 ч.  Желаещите могат да си запишат приемен час на телефони 052/663 269 и 052/663 290 или на е-поща: [email protected].

Източник: Pariteni.bg.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР