Българи, които живеят в чужбина, се събират на протест в

...
Българи, които живеят в чужбина, се събират на протест в
Коментари Харесай

Българи от чужбина на протест в София, искат да свалят Борисов от власт

Българи, които живеят в чужбина, се събират на митинг в София на 16 септември с искане за промяна на системата за ръководство и на държавното управление. В Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Емил Русанов - издател на вестник " Будилник ", съобщи през днешния ден, че българи от страната също ще се включат.

Зад митинга стоят 34 000 души, той е под наслов " Оставка, съд и промяна на системата ", посочи той.

Според него и сподвижниците му България би трябвало да се ръководи по швейцарски модел - всички на управителни постове в страната да бъдат избирани директно.

Проектът се финансира от платформа с дарения, като досега са събрани малко над 1000 английски лири , сподели още Русанов (информация за донорите се дава в интернет страницата на събитието).

Росен Миленов съобщи, че с митинга се желае оставката на държавното управление, само че не и разформироване на Народното събрание, с цел да бъде гласуван кабинет, препоръчан от участниците в митинга.

" Това държавно управление ще инициира референдуми ", сподели той.

По информация на уредниците на събитието във Facebook митингът ще се организира от 12:00 до 22:00 часа пред Народното събрание и от 11:00 часа " пред всички български посолства по света ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР