Българи, живеещи в Лондон, връчиха на президента Румен Радев петиция

...
Българи, живеещи в Лондон, връчиха на президента Румен Радев петиция
Коментари Харесай

Сънародници в Лондон връчиха на Радев петиция срещу мафиотското управление на България

Българи, живеещи в Лондон, връчиха на президента Румен Радев петиция " против мафиотското ръководство на страната ". Българският държавен глава е на тридневно посещаване в столицата на Англия по покана на кралица Елизабет II, оповестява OFFnews.

Пред българското посолство, преди да стартира срещата на президента с наши сънародници, уредници на митинга “Срещу мафиотското ръководство на България ” връчиха на президента петиция, подписана от 4000 българи, живеещи в България и чужбина.

„ Поздравявам ви, че водите най-важната борба - борбата с апатията. Има доста способи, по които ние би трябвало да търсим по-добро бъдеще, само че това е първата значима стъпка – да излезем всички от апатията “, е споделил президентът, представен от прессекретариата.

С цялостната си активност и работа сънародниците ни, живеещи във Англия, издигат името на България като страна с работливи, честни и способни хора, на които може да се разчита, е декларирал Радев на срещата, на която участвали повече от 200 души. 

Румен Радев е отбелязал, че е величествен освен броят на българите, които живеят във Англия, а и процентът на трудова претовареност измежду тях. “Благодаря ви, че разбихте един мит, че българите идват тук, с цел да се възползват от обществени помощи. Напротив - статистиката демонстрира, че вие давате огромна добавена стойност и принос към стопанската система тук ”, е споделил пред сънародниците ни президентът. 

Българският държавен се обърнал и към студентите, които учат във Англия: " Силно имам вяра, че ще намерите мотивация да се върнете и да вложите своята сила и гений за развиването на България, тъй като страната ни има потребност от хора като вас – високообразовани, интелигентни, събрали познания и опит в редица значими области ", е декларирал той. 

Според него престоят на младите българи във Англия им оказва помощ да осъзнаят какво значат същинските народна власт, свободни медии, гражданска интензивност, ефикасни, транспарантни и отчетни институции, които не доближават в една или друга степен в България. " Ние разчитаме в България да се върне една значима за нас полезност – интелектуалният капитал, а това е вашият опит и експертиза, тъй като вие имате освен знания, вие носите и един тип различен тип публични връзки ", споделил още президентът.

По тематиката за идното овакантяване на Европейски Съюз от Англия президентът е декларирал, че има вяра, че ще се откри удобно решение, тъй че правата на сънародниците ни по никакъв метод да не бъдат ощетени. За това има консенсус във всички български институции, счита президентът.

Румен Радев е показал също, че посолството ни в Лондон стартира подготовка за даване на спомагателни съвещания, с цел да могат сънародниците ни да получат статут на уседналост.

По-рано денем брачната половинка на президента Десислава Радева се срещна и беседва с преподаватели от българските учебни заведения във Англия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР