Българи, живеещи в Чикаго, създадоха онлайн платформа, с която да

...
Българи, живеещи в Чикаго, създадоха онлайн платформа, с която да
Коментари Харесай

В САЩ са възхитени от изобретение на българи, помагащо при карантина

Българи, живеещи в Чикаго, сътвориха онлайн платформа, с която да оказват помощ на хората в цяла Америка. На уеб страницата www.bghubusa.com хората могат да се запишат – доброволци и тези, които имат потребност от помощ. Екипът на платформата след това ги свързва едни с други.

„ Създадохме го в екип с жена ми. По време на карантина остава време да се създадат доста неща. Видяхме проблем и взехме решение да помогнем “, описа Боян Петев, представен от BG VOICE. Той видял концепцията за сходна платформа на Елена Петкова, притежател на Pinko Gym във Фейсбук група. „ Те са създали нещо което е отвън моите качества и откровено им благодаря “, споделя самата Елена Петкова.

Идеята ѝ пристигнала откакто видяла статистиките какъв брой коронавирусът е рисков за по-възрастните и хората със здравословни проблеми. „ Имам татко, който преди време имаше рак на кожата и свекър който е с 3 типа рак, които обичаме безусловно и желаеме още доста дълго да са към нас и нашите деца. Вдигнах телефона и им споделих от в този момент нататък ще пазарим единствено ние. После влязох във фейсбук и написах концепцията си “, споделя Елена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР