Българи и сърби за девети път ще изкачват днес заедно

...
Българи и сърби за девети път ще изкачват днес заедно
Коментари Харесай

Българи и сърби заедно ще изкачат връх Руй

Българи и сърби за девети път ще изкачват през днешния ден дружно връх Руй . Проявата е под мотото " Традиция за бъдеще " и е взаимна самодейност на туристическата организация на сръбската община Бабушница, туристически клубове от Сърбия и България, както и общинските администрации на Бабушница и Трън.

Изкачването на най- високия връх в едноименната планина ще стартира в 10 часа, като за първи път от българска страна походът ще се реализира по три маршрута-от селата Зелениград, Забел и Ломница, заяви БНР.

На всеки от тях ще има представители на Трънското туристическо сдружение, които ще спомагат на туристите при нужда. За тези, които нямат личен транспорт Община Трън ще подсигури рейс, който ще тръгне в 09.00 от центъра на града и ще транспорти искащите до село Забел.

Тази година има ограничавания за придвижването на моторни транспортни средства към върха. Срещата на българските и сръбски туристи на върха е в интервала от 13 до 16 часа, без обаче да се пресича границата. С годините самодейността от ден на ден набира известност и туристи от всички възрасти и краища на България вземат участие в похода.

Ежегодно върхът се щурмува от над 1000 туристи, като измежду тях по данни на уредниците има и представители на други страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР