Българчетата са на пето място по затлъстяване в Европа, съобщава

...
Българчетата са на пето място по затлъстяване в Европа, съобщава
Коментари Харесай

Българчетата - на пето място по затлъстяване в Европа

Българчетата са на пето място по затлъстяване в Европа, оповестява Българска национална телевизия, базирайки се на данните на Световната здравна организация.

Проучвания демонстрират, че една трета от малолетните ни сънародници са с наднормено тегло.

Наредбите на Министерството на здравеопазването задължават шефовете на учебните заведения да оферират разнообразно хранене на децата.

Вангелия Мангезова от Фондация " За храната " показва, че съгласно прогнозите на СЗО към 2025 година над 250 000 деца ще са с наднормено тегло. С тези данни Световната здравна организация припомня, че храненето на подрастващите би трябвало да бъде подкрепено.

Ежегодно страната отделя средства за безвъзмездни закуски. Някои шефове обаче са на мнение, че средствата са прекомерно малко, с цел да може безплатните закуски да бъдат и здравословни - едвам 0,58 лева е цената с Данък добавена стойност, която се поставя за тези закуски на дете на ден.

За оня четвърт милион деца, които се чака да бъдат с наднормено тегло след шест години, Световната здравна организация има и по-лоша прогноза - към 10 000 от тях ще са в преддиабетно или диабетно положение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР