Българчетата първи в Европейския съюз по употреба на дрога, алармира

...
Българчетата първи в Европейския съюз по употреба на дрога, алармира
Коментари Харесай

Преглед на печата

" Българчетата първи в Европейския съюз по приложимост на дрога ", сигнализира " Труд ". Все по-евтини и смъртоносни синтетични опиати заливат пазара, най-често първият опит на опиат е на 15 години. Данните са от митницата на летище София.

" Парното скача с сред 2 и 9 % ", оповестява " Стандарт ". В другите градове покачването е друго, разясняват от държавния енергиен регулатор.

" Монитор " осведоми, че през август цената на тока на едро се е повишила с съвсем една пета. Вестникът цитира министъра на енергетиката Теменужка Петкова, че следва да предоговорим цените на газа с " Газпром ".

" Контрабандата на цигари хем е смачкана, хем се вихри в денонощен режим ", това е водещото заглавие на " Сега ". Оказва се, че производството на незаконни цигари въобще не е закононарушение, разяснява вестникът. Според основния прокурор, би трябвало да има тежко наказване и да се вкара някакъв тип режим за продажба на остарели и рециклирани машини за цигари.

" 24 часа " цитира Сотир Цацаров, който декларира: " От цигари се печели повече, в сравнение с от дрога, и бандитите са там, тъй като в закона няма наказване за незаконното им произвеждане ". Главният прокурор показа на депутатите от Комисията за битка със сивата стопанска система хрумвания за законодателни промени в това отношение. Той осведоми, че в Унгария, Испания, Полша и Гърция са разрушени заводи за незаконно произвеждане на цигари, в които и служащите, и машините са нашенски.

" Телеграф " помества свое следствие за необикновен тип търговия - адвокати са на опашка пред травматологиите в търсене на клиенти. Лекари продават информация за ранени пациенти против 100 лв.. В схемата вземат участие и следователи, чиновници в " Съдебна медицина ", погребални организации.

Всяка пета фактура се заплаща със забавяне у нас. 4 % се отписват като несъбираеми, написа " Сега ". Според тазгодишното изследване на финансовата компания ЕОS, 26 на 100 от компаниите ни са застрашени от банкрут поради забавени заплащания. Оказва се, че жителите са по-дисциплинирани от предприемачите във връзка с разплащанията.

" Стандарт " предлага изявление с изпълнителния шеф на компанията EOS Райна Митова. Тя прибавя, че компаниите чакат да получат парите си два месеца. Най-често персонални задължения се вършат от млади мъже със заплата над хиляда лв., които теглят заеми за мобилен телефон или преносим компютър.

" След среща с американския дипломат, Движение за права и свободи втвърди тона против ГЕРБ ", написа " Дума ". " Предсрочните избори са неизбежни ", декларират от придвижването. В рубриката си " Цитат на деня " от изданието са подбрали част от изявление на президента Румен Радев. " Просто парадоксално. Премиерът маха вътрешния министър поради мърлява работа..., а по закон тази мърлява работа се координира... и възнамерява от основния секретар..., който се предлага за министър. ", разяснява президентът.

" Новите министри си влязоха в кабинетите ", написа " Труд ". " Рокадите в кабинета още веднъж сблъскаха президент и министър председател ". Нанков остава в районното министерство като заместник-министър, какъвто беше и преди да стане министър, оповестява вестникът.

" Монитор " помества на първа страница фотография от клетвата на новите трима министри в Народното събрание.

" 24 часа " споделя в детайли за полемика за лявата визия за България, извършена във Велико Търново, на която водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е признала, че и в този момент в партията има лоби, което работи за коалиция с ГЕРБ.

" Земя " също цитира на първа страница Нинова " Борисов разрушава държавността ". Изданието разяснява, че соцлидерът подлага на критика премиера за променената под напън на " началствата " позиция за Унгария. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР