Българчета и техни връстници от Русия ще вдигнат утре, 24

...
Българчета и техни връстници от Русия ще вдигнат утре, 24
Коментари Харесай

Българчета и техни връстници от Русия вдигат палатков лагер в парк „Ген. Лавров”

Българчета и техни връстници от Русия ще вдигнат на следващия ден, 24 август, палатков лагер в парк „ Ген. Лавров ” край село Горни Дъбник, Плевенско. До 1 септември те ще вземат участие в ициативата „ Свеча памяти ”, проведена от Международната академия за детско-юношески туризъм и краеведство – клон България. Целта е младежите от двете страни да поддържат връзка в неофициална конюнктура и да продължат положителната традиция на дружба и съгласие, оповестиха уредниците.
Руските посетители са от Санкт-Петербург – членове на „ Клуб кавалеров ордена Александра Невского ” и от храм „ Свети Василий Велики ”. През седмицата в лагера българите и руснаците ще имат общи екологични и обществени акции. Ще почистват боклуци и суха растителност, ще чистят каменната обшивка и ще бъзстановяват надписите по паметниците в парка, ще засаждат цветя и многогодишни растения, ще боядисват пейки и ще ремонтират детската площадка. Ще посетят естествени и исторически забележителности в района. В програмата са планувани и концерти, арт-работилници и други Материалната база за лагера е обезпечена от Международната академия за детско-юношески туризъм и краеведство – клон България.
На 30 август ще бъде отслужена панахида за починалите в боевете за освобождението на Плевен воини, а на паметниците ще бъдат положени венци и цветя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР